Vildsvinegryde med pastinak


4 personer:
  • 500 g vildsvin i tern, gerne nakke, bov eller skinke
  • lidt smør
  • 1 løg
  • 4 pastinakker
  • 4 små, gode madæbler
  • 2-3 kviste grønkål
  • 2 dl æblesaft, ufiltreret
  • 2 dl piskefløde

Kom kødet i en varm gryde med smeltet smør og brun det godt af. Kom så hakket løg ved sammen med timian og æblesaft. Lad det simre under låg i 20 minutter. Så kommes de groft skårne pastinakker og hele madæbler i.

Læg låg over og lad det simre videre, 15-20 minutter stille og roligt. Fjern derpå låget og lad det simre sammen med piskefløden.

Kom derpå hakket grønkål i og lad det hele koge op. Serveres straks derefter.
 

Endnu er der ikke opfundet noget som overgår en god, gammel støbejernsgryde. Den kan blive utrolig varm uden at tage skade, og når den først er varmet op holder den varmen længe. Hvis der sidder madrester på din støbejernsgryde, lad dig ikke friste til bruge en ordentlig omgang opvaskemiddel. Det vil bagefter give maden en grim bismag. Hvis skaden er sket, kan bismagen fjernes ved at fylde gryden med masser af salt og så stege den godt af. Derefter skal du fylde olie i gryden og sørge for at varme den godt igennem. På den måde starter du forfra med din støbejernsgryde, og den bliver så god som ny igen.