Vildsvin, mørk øl og gulerødder

  • 400 g vildsvin, skåret i tern
  • lidt smør
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2-3 kviste timian
  • 2 dl mørkt øl
  • 2-4 spsk. frisk honning
  • 2-3 kviste persille

Smelt smørret i en bredbundet gryde. Vildtkødet vendes op i smørret og brunes godt af. Hæld så de skårne gulerødder og løg ved og krydr med salt og peber.

Hæld øl og honning på og lad det simre under låg i 30 minutter. Fjern derpå låget og kog det ind så saucen bliver tyk. Rør en kold klat smør i sammen med lidt hakket persille og server.
 

Endnu er der ikke opfundet noget som overgår en god, gammel støbejernsgryde. Den kan blive utrolig varm uden at tage skade, og når den først er varmet op holder den varmen længe. Hvis der sidder madrester på din støbejernsgryde, lad dig ikke friste til bruge en ordentlig omgang opvaskemiddel. Det vil bagefter give maden en grim bismag. Hvis skaden er sket, kan bismagen fjernes ved at fylde gryden med masser af salt og så stege den godt af. Derefter skal du fylde olie i gryden og sørge for at varme den godt igennem. På den måde starter du forfra med din støbejernsgryde, og den bliver så god som ny igen.