Gris Vindaloo

4 personer:
  • 1 kg flæskekød, skåret i 3 cm terninger
  • 12 sorte peberkorn
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 1 ½ tsk. brune sennepsfrø
  • 2 spsk. frisk grøn chili, hakket fint
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 ½ tsk. garam masala
  • 1 tsk. brunt palme- eller rørsukker
  • 6 spsk. hvidvinseddike
  • salt
Til at stege kødet med:
  • lidt madolie
  • 1 løg, skrællet og hakket
  • 10 hvidløgsfed, skrællede og bankede
  • 2 ½ cm ingefær, skrællet og hakket
  • 2 dl vand
  • Lidt mørk rom efter behag (kan undlades)

Mal de hele krydderier (peberkorn, spidskommen og sennepsfrø) i en kryddermølle. Hæld krydderierne i en stor skål sammen med chili, garam masala og gurkemeje. Kom også eddike, salt og sukker i og blend det hele grundigt. Læg så kødterningerne i denne marinade og stil skålen i køleskabet natten over.(kødet kan også bare marineres i ca. 4 timer).

Tag derefter skålen ud af køleskabet i god tid så det lige får stuetemperatur.
Lav mos af hvidløg og ingefær i en blender.

Varm olien op i en bredbundet gryde ved middel blus. Når olien er gennemvarm, kommes det hakkede løg i og sauteres i cirka 5 minutter til det bliver blødt.Kom kødstykkerne sammen med marinaden op i gryden. Rør det hele omhyggeligt sammen og lad retten småkoge i 10 minutter.

Hæld så vandet i og læg låg over retten. Lad den så simre godt 40 minutter.

Husk at røre et par gange undervejs så retten ikke pludselig brænder på i bunden. Når kødet er blevet mørt, fjernes låget og rommen tilsættes efter behag. Krydr med salt og peber og server retten rygende varm.
 

Endnu er der ikke opfundet noget som overgår en god, gammel støbejernsgryde. Den kan blive utrolig varm uden at tage skade, og når den først er varmet op holder den varmen længe. Hvis der sidder madrester på din støbejernsgryde, lad dig ikke friste til bruge en ordentlig omgang opvaskemiddel. Det vil bagefter give maden en grim bismag. Hvis skaden er sket, kan bismagen fjernes ved at fylde gryden med masser af salt og så stege den godt af. Derefter skal du fylde olie i gryden og sørge for at varme den godt igennem. På den måde starter du forfra med din støbejernsgryde, og den bliver så god som ny igen.