Kronhjortgryde med peberbacon

4-5 personer:
  • 800 g kronhjortkølle, inderlår eller klump
  • 100 g peberbacon
  • lidt pukket småbladet timian, alm. timian kan også bruges
  • 5-6 persillerødder
  • ½ fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 flaske rødvin
  • lidt smør
  • lidt persille
Skær kødet i rimeligt tynde skiver og bank dem eventuelt let. Krydr med salt og peber, fordel bacon u over og drys med timian.

Den småbladede timian vokser vildt i naturen. Det er en lavt voksende, stedsegrøn, krybende plante med små blade som er mellem 3-8 mm. I juni og juli blomstrer den med små fine violet-røde blomster som dufter fint og krydret.

Derpå rulles de tynde skiver sammen og lukkes med en eller to tandstikkere. Brun så alle hjorterullerne godt af i smørret. Tilsæt derpå persillerødder og hvidløg. Drys melet ud over og lad det brune. Hæld så rødvin på og lad det herefter simre næsten væk. Nu hældes 1 liter vand over og der lægges låg på.

Lad det koge  i ca. 1 time indtil kødet er mørt. Krydr med salt og peber. Sving smørret i, og drys persille over og server. Du kan eventuelt fjerne tandstikkerne før du serverer.