Rullesteg af rådyr med løgkarse

6-8 personer
  • 1 bov eller kølle
  • Bomuldssnor
  • 6-7 ramsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 12- 14 stilke løgkarse
Skær benet fra boven og kasser det. Skær eventuelle blodrester eller tykke sener væk. Kødet bankes med en hammer eller økse, så det bliver til et stort fladt stykke (det kan være en fordel af lægge plastik mellem kød og økse, det gør at kødet ikke bliver smadres).
Krydder kødet med salt og peber. Hak ramsløg og hvidløg meget fint og drys ud over. Så rulles kødet sammen til en fin rullesteg som bindes op med bomuldssnor, som inden har været lagt i vand (det gør man for at den ikke brænder).
Hæng rullestegen med en snor over et bål med gløder og så den hænger og steger langsomt. At lave sådan en rullesteg tager 2- 2½ time, da man ikke kan give den for kraftigt varme, uden at stegen brænder på ydersiden og forbliver rå inden i.
Imens plukker og skylder du en ordentlig bunke løgkarse blade, gerne de store og lysegrønne. Dryp dem godt af og gem.
Når stegen er færdig og der kommer klar væske ud af den hvis man stikker i den med en nål, tages den ned og hvilker 15 minutter så saften sætter sig.
Skær det fine kød i meget tynde skiver og kom dem på et fad. Kom løgkarse blade på et andet fad, server derefter.
Denne ret spises med fingrene - som er en klassisk måde at få kontakt med kroppen på. Der sker noget når man snupper et løgkarseblad, derpå propper kød over og så kommer det i svælget.